Heren armbanden

Het dragen van een heren armband is niet zoals vroeger een taboe meer. Echter, de oude Grieken en Romeinen droegen al armbanden als sieraden in de oude tijd. Niet gek dus dat sieraden onder mannen nog steeds populair is. Echter is het horloge het enige sieraad wat vaak alleen geaccepteerd wordt door mannen. Maar in de tijd waar heren zich niet meer hoeven te schamen wanneer zij bezig zijn met hun uiterlijk, zijn er veel meer mogelijkheden.


Verschillend materiaal heren armband

De materialen van een heren armband worden steeds stoerder, minimalistische en klassieker. Vandaar dat het niet gek meer is om een armband als heer te dragen in deze tijd. Een leren armband met stoere zilveren schakel zijn populaire items die veel gedragen worden door mannen. Denk hierbij aan gewoven of gevlochten leer in combinatie met stoer zilver of staal. Dit soort armbanden komen mooi tot zijn recht in een set van 2 of 3. perfect te combineren met een leren horloge. Ook zijn de schakelarmbanden voor heren razend populair. U kunt de schakels van deze armbanden variëren van dik tot dun. Het is erg afhankelijk van de grote van uw pols, welke maat voor u passend is.

Heren armband om de linker- of rechterpols?

Een heren armband kan met horloge of zonder horloge gedragen worden. Dit blijft een persoonlijke voorkeur. Volgens de ongeschreven regel is het dragen van een horloge om de linker pols normaal. Toch zijn er geen etiquette voor het dragen van een horloge om de linker pols. Een horloge dient namelijk gedragen te worden om de niet-dominante hand. Bent u rechts? Dan draagt u het horloge links, en andersom. Dit betekent dat een heren armband vaak aan de andere hand wordt gedragen. U kunt ervoor kiezen om de armband aan dezelfde kant te dragen als het horloge, maar dit is een persoonlijke voorkeurs kwestie.

Graveerarmbanden in goud en zilver

Naast gegraveerde kettingen is ook de heren armband populair voor het bedrukken van initialen, data of een andere belangrijke gebeurtenis. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag ons in de winkel naar de mogelijkheden of bezoek ons contactformulier.

Benieuwd naar de rest van ons assortiment? Bezoek ook deze pagina’s: