Creolen

Juwelier Repko heeft een fraaie collectie van de mooiste creolen. Creolen behoren tot de oorbellen en zijn eigenlijk oorringen met een statische vorm. Hierdoor verschillen ze van bijvoorbeeld oorknoppen en oorhangers. Wilt u ook creolen aanschaffen voor uzelf of uw geliefde? Neem eens een kijkje in ons assortiment.


Niet gevonden wat u zoekt? Neem dan eens een kijkje in het assortiment van één van onze leveranciers. Heeft u uw droomsieraad hier gevonden? Neem dan contact met ons op, dan kijken wij graag of we dit artikel voor u kunnen bestellen. U vindt de uitgebreidere collectie via deze link.

Geschiedenis van de creool

Aan de naam “creool” hangt een lange geschiedenis is. Het is aannemelijk dat de term afstamt van de slaven die een aantal eeuwen geleden in Suriname op de plantages werkten. Zij werden namelijk ook Creolen genoemd en droegen vaak zulke oorringen. Maar niet alleen slaven droegen ze; ook veel zeelieden deden het. Mochten ze komen te overlijden en aan land aanspoelen, dan kon men de ring verkopen om zo een begrafenis te kunnen betalen.

Creolen bij Juwelier Repko

Ondanks dat een creool echt een specifiek type oorbel is, zijn ze toch in veel verschillende vormen verkrijgbaar. Zo vindt u bij Juwelier Repko zowel klapcreolen als stekercreolen en draadcreolen.

Klapcreolen worden gekenmerkt door de scharnier in het midden van de ring, een handig en gebruiksvriendelijk systeem. Daarnaast hebben we mooie stekercreolen in onze collectie. De gouden stekercreolen van het merk Glow zijn een lust voor het oog. Of misschien zijn draadcreolen, met een ronde buis en een scharnier sluiting, iets voor u.

Bestellen bij Juwelier Repko

Bestelt u creolen bij Juwelier Repko, dan bent u verzekerd van een uitstekende service. Bij de duurdere exemplaren profiteert u van gratis verzending en u kunt altijd binnen twee weken gratis retourneren. Advies nodig? Neem dan contact op of kom eens langs bij dé juwelier van Groningen.

Dit zeggen onze klanten

Altijd uitstekend geholpen met reparaties, vervanging van batterijen en horlogebanden, inkorten van horlogebanden en advies. Als je vroeg bent kan je met regelmaat dezelfde dag weer je horloge ophalen. Consistent snel geholpen en tevreden de deur uit al voor 16 jaar al wel niet langer!

-  M. Tinus

Ontzettend aardige mevrouw die ons super heeft geholpen met onze trouwringen! Echt enorm mee levend!

-  Gregory

Horloge voor Kerst gekregen. Zat niet helemaal lekker om mijn pols, iets te ruim. Dit kon ter plekke even gesteld worden! Snel en vriendelijk geholpen. Bedankt!

-  Marten

Deze juwelier heeft kennis van zaken! Goede klantenservice en echt bereid een stap extra voor je te zetten zodat je tevreden de deur uit gaat.

-  Jaap Ouwerkerk

Zeer snelle Levering, keurig verpakt en tijd en datum al ingesteld.

-  Anne-Marie

Verpakking was heel mooi, persoonlijke boodschap, alle documentatie in het Nederlands. En keurig conform toegezegde tijd in huis. Kortom, grote klasse.

-  Tim

 
 
 
 
 
 

Bekijk alle reviews