Zo maakt u uw gouden sieraden schoonWilt u uw gouden sieraden schoonmaken, maar weet u niet hoe? In dit artikel vertellen we u hoe u dit moet doen. Er zijn namelijk verschillende manieren om dit te doen, met zeep, baking soda, cola of met goudpoets. Welke manier is het beste? Lees snel verder hoe u dit aanpakt.

Waarom uw gouden sieraden schoonmaken?

Er zijn verschillende redenen waarom u uw gouden sieraden schoon zou moeten maken. Ten eerste is het natuurlijk voor het behoud van de glans. Na verloop van tijd kunnen sieraden dof worden.

Gouden sieraden schoonmaken met groene zeep

U kunt uw gouden sieraden reinigen met groene zeep door een milde oplossing te maken met warm water en een kleine hoeveelheid groene zeep. Meng een paar druppels groene zeep met warm water in een kom. Laat uw gouden sieraden enkele minuten weken in dit mengsel. Gebruik vervolgens een zachte borstel, zoals een tandenborstel, om voorzichtig vuil of aanslag weg te poetsen. Spoel de sieraden daarna af onder warm water en droog ze af met een zachte doek. Vergeet niet om voorzichtig te zijn, vooral bij sieraden met edelstenen of delicate details.

Gouden sieraden schoonmaken met baking soda

U kunt baking soda gebruiken om gouden sieraden schoon te maken door een pasta te maken met baking soda en water. Meng gelijke delen baking soda en water tot u een pasta krijgt. Breng deze pasta aan op uw gouden sieraden en wrijf voorzichtig met een zachte doek of een zachte borstel, zoals een tandenborstel. Laat het een paar minuten zitten en spoel het daarna grondig af met water. Droog de sieraden af met een zachte doek. Dit kan helpen om vuil en aanslag van de sieraden te verwijderen, maar wees voorzichtig met delicate stukken en ingewikkelde ontwerpen.

Gouden sieraden schoonmaken met cola

Cola wordt soms gebruikt om gouden sieraden te reinigen vanwege de zuren en koolstofdioxide erin. Maar het is belangrijk op te merken dat dit niet de meest aanbevolen methode is, omdat het zuur in cola de sieraden kan beschadigen, vooral als ze delicaat zijn of edelstenen bevatten.

Als u het toch wilt proberen, kunt u de gouden sieraden in een kom met cola laten weken gedurende 10-15 minuten. Daarna voorzichtig borstelen met een zachte tandenborstel om eventueel vuil te verwijderen. Spoel de sieraden grondig af met water en droog ze af met een zachte doek. Maar wees voorzichtig en probeer eerst op een klein stukje om te zien hoe de sieraden reageren voordat u het op alle stukken gebruikt.

Gouden sieraden schoonmaken met goudpoets

Goudpoets is een handige manier om gouden sieraden op te frissen. Breng een kleine hoeveelheid goudpoets aan op een zachte doek of een wattenschijfje. Wrijf voorzichtig het goud in met de goudpoets. Werk in cirkelvormige bewegingen om eventuele aanslag of vuil te verwijderen. Zorg ervoor dat u alle hoeken en kieren bereikt. Vervolgens, nadat u de goudpoets hebt aangebracht en uitgewreven, spoelt u de sieraden af onder lauw water en droog ze af met een zachte doek. Dit zal helpen om de glans van uw gouden sieraden te herstellen.

Bekijk hier ons assortiment met gouden sieraden.

Of weet u al wat u zoekt? Bekijk hier:

Dit zeggen onze klanten

Altijd uitstekend geholpen met reparaties, vervanging van batterijen en horlogebanden, inkorten van horlogebanden en advies. Als je vroeg bent kan je met regelmaat dezelfde dag weer je horloge ophalen. Consistent snel geholpen en tevreden de deur uit al voor 16 jaar al wel niet langer!

-  M. Tinus

Ontzettend aardige mevrouw die ons super heeft geholpen met onze trouwringen! Echt enorm mee levend!

-  Gregory

Horloge voor Kerst gekregen. Zat niet helemaal lekker om mijn pols, iets te ruim. Dit kon ter plekke even gesteld worden! Snel en vriendelijk geholpen. Bedankt!

-  Marten

Deze juwelier heeft kennis van zaken! Goede klantenservice en echt bereid een stap extra voor je te zetten zodat je tevreden de deur uit gaat.

-  Jaap Ouwerkerk

Zeer snelle Levering, keurig verpakt en tijd en datum al ingesteld.

-  Anne-Marie

Verpakking was heel mooi, persoonlijke boodschap, alle documentatie in het Nederlands. En keurig conform toegezegde tijd in huis. Kortom, grote klasse.

-  Tim

 
 
 
 
 
 

Bekijk alle reviews