Zilveren sieraden schoonmaken? Zo doet u dat!Draagt u vaak zilveren sieraden? Dan is het verstandig om af en toe uw sieraden schoon te maken. U wilt natuurlijk dat uw sieraden weer mooi gaan glanzen. Maar hoe doe u dat? Om zilveren sieraden schoon te maken, kunt u verschillende methodes gebruiken. In deze blog zijn enkele manieren benoemd om zilveren sieraden te reinigen.

Zilveren sieraden schoonmaken

Waarom zilveren sieraden schoonmaken?

Zilveren sieraden worden na verloop van tijd vaak zwart of dof door de reactie van zilver met zwavelverbindingen in de lucht, een proces dat bekend staat als tarnishing. Als u zilveren sieraden draagt wilt u natuurlijk dat deze mooi glanzend blijven. Een dof of een zwart laagje wilt u daarom zo snel mogelijk verwijderen. Er zijn verschillende manieren om zilver sieraden schoon te maken. Deze hebben we hier voor u op een rijtje gezet.

Zilveren sieraden schoonmaken met aluminiumfolie, zout en baking soda

Zilveren sieraden kunt u ten eerste schoonmaken met aluminiumfolie, lees hieronder hoe u dit doet.

  • Leg aluminiumfolie in een kom, met de glanzende kant naar boven.
  • Vul de kom met heet water en voeg een eetlepel zout en een eetlepel baking soda toe.
  • Leg vervolgens de zilveren sieraden in de kom en laat ze ongeveer 5-10 minuten weken.
  • Haal de sieraden uit de kom, spoel ze af onder koud water, en droog ze af met een zachte doek en uw sieraden zijn weer helemaal glanzend zilver.

Zilveren sieraden schoonmaken met baking soda en water

Naast uw zilveren sieraden schoonmaken met aluminiumfolie en baking soda, kunt u ook een pasta maken van baking soda. Meng een paar eetlepels baking soda met een beetje water om een dikke pasta te maken. Breng de pasta vervolgens aan op de sieraden met een zachte, schone doek. Wrijf de pasta zachtjes op het zilver, waarbij u extra aandacht besteedt aan verkleurde plekken. Spoel de sieraden af onder warm water en droog ze daarna goed af met een schone, zachte doek.

Zilveren sieraden schoonmaken met zeep en water

Uw zilveren sieraden kunt u ook schoonmaken met zeepwater. Vul een kom met warm water en voeg een paar druppels milde, niet-schurende zeep toe. Leg de zilveren sieraden in het zeepwater en laat ze ongeveer 5-10 minuten weken. Gebruik vervolgens een zachte tandenborstel om vuil en aanslag zachtjes te verwijderen. Spoel de sieraden goed af en droog ze met een zachte doek. Vuil en vettigheid heeft u hiermee zo verwijderd en uw zilveren sieraden zullen weer stralen.

zilveren sieraad met handdoek om schoon te maken

Zilveren sieraden schoonmaken met zilverpoetsmiddel

U kent het vast wel, speciale zilverpoetsmiddel om uw sieraden schoon te maken. Zorg dat u het middel in huis haalt en volg de instructies die op de verpakking staat op. Poets het zilver voorzichtig met een zachte doek en het poetsmiddel en droog het goed af. Uw zilveren sieraden zullen weer stralen als nieuw!

Zilveren sieraden schoonmaken met tandpasta

U kijkt hier misschien van op, maar zilveren sieraden schoonmaken met tandpasta is ook nog een manier. En wat erg handig is, is dat u dit vaak wel in huis hebt. U kunt dus meteen beginnen met het schoonmaken. Smeer wat tandpasta op een zachte oude tandenborstel en wrijf deze over uw zilveren sieraden. Wrijf dit vervolgens weer schoon met een droge, zachte doek en uw sieraden zullen er weer als nieuw uitzien.

Zilveren sieraden schoonmaken met azijn

We hebben hierboven al een paar opties genoemd om uw zilveren sieraden schoon te maken. Zijn die om welke reden dan ook niet interessant voor u of werken ze niet? Probeer dan eens azijn. Leg uw zilveren sieraden in een bakje met azijn en laat dit een nachtje staan. De volgende dag zal u versteld zijn van het resultaat.

Voorkom dat u uw sieraden niet schoon hoeft te maken

Zilveren sieraden schoonmaken is natuurlijk een optie, maar u kunt het beter voorkomen dat uw sieraden dof worden. Of u nou zilveren of gouden sieraden schoonmaakt, u kunt het beste voorkomen dat uw sieraden vies worden. Dat kan door rekening te houden met de volgende punten:

  • Zorg dat sieraden niet in aanraking komen met zwavel of stoffen die veel zwavel bevatten, want daardoor gaan uw zilveren sieraden verkleuren.
  • Probeer de sieraden zoveel mogelijk af te doen tijdens het sporten.
  • Draag geen sieraden bij het huishouden doen.

Benieuwd naar onze zilveren sieraden?
Bekijk hier onze hele assortiment zilveren sierader hier

Of weet u al wat u zoekt? Bekijk hier:

Dit zeggen onze klanten

Altijd uitstekend geholpen met reparaties, vervanging van batterijen en horlogebanden, inkorten van horlogebanden en advies. Als je vroeg bent kan je met regelmaat dezelfde dag weer je horloge ophalen. Consistent snel geholpen en tevreden de deur uit al voor 16 jaar al wel niet langer!

-  M. Tinus

Ontzettend aardige mevrouw die ons super heeft geholpen met onze trouwringen! Echt enorm mee levend!

-  Gregory

Horloge voor Kerst gekregen. Zat niet helemaal lekker om mijn pols, iets te ruim. Dit kon ter plekke even gesteld worden! Snel en vriendelijk geholpen. Bedankt!

-  Marten

Deze juwelier heeft kennis van zaken! Goede klantenservice en echt bereid een stap extra voor je te zetten zodat je tevreden de deur uit gaat.

-  Jaap Ouwerkerk

Zeer snelle Levering, keurig verpakt en tijd en datum al ingesteld.

-  Anne-Marie

Verpakking was heel mooi, persoonlijke boodschap, alle documentatie in het Nederlands. En keurig conform toegezegde tijd in huis. Kortom, grote klasse.

-  Tim

 
 
 
 
 
 

Bekijk alle reviews