Armbanden

Het dragen van een armband is een eeuwenoud gebruik. De oude Grieken, Romeinen en Egyptenaren droegen al armbanden als sieraad. En nog altijd dragen mensen over de hele wereld ze om een bepaalde uitstraling te creëren. Juwelier Repko heeft in Groningen een fraai assortiment van de mooiste armbanden van allerlei topmerken.


Heren en dames armbanden

Steeds vaker zijn het niet alleen dames maar ook heren die armbanden dragen. Heren armbanden zijn vaak van leer of zilver en hebben een stoere uitstraling. Dames armbanden daarentegen zijn vaak van zilver of goud gemaakt en met edelstenen afgewerkt.

Soorten armbanden

Welke soort armband u ook zoekt, grote kans dat Juwelier Repko hem voor u heeft. Enkele voorbeelden:

  • Schakelarmbanden zijn meestal gemaakt van metaal en bestaan uit verschillende aan elkaar gelinkte schakels. Deze schakels zijn verkrijgbaar in verschillende vormen.
  • Bangle armbanden zijn harde armbanden met een vaste vorm. Deze banden hebben geen sluiting waardoor u ze in één keer over uw pols moet schuiven.
  • Slavenarmbanden ontlenen hun naam aan de armbanden die slaven vroeger om hun arm moesten dragen. Slavenarmbanden zijn vaak rond en niet buigbaar.
  • Parelarmbanden bestaan, zoals de naam al aangeeft, uit parels. Sommigen bestaan puur en alleen uit parels, anderen zijn een combinatie van parels en een ander materiaal.

De juiste armband kiezen

Het kiezen van een armband heeft misschien meer om het lijf dan u denkt. Een aantal factoren om rekening mee te houden zijn:

  • Uw polsmaat. Brede polsen vragen andere armbanden dan smalle polsen. Smalle polsen staat eigenlijk alles wel, maar heeft u een brede pols, vermijd dan het dragen van hele fijne of hele grote exemplaren.
  • De gelegenheid. Probeer uw sieraden altijd af te stemmen op uw kleding of de gelegenheid. Draagt u bijvoorbeeld drukke kleding, dan zorgt een wat rustigere armband voor balans. En op uw werk draagt u waarschijnlijk minder opvallende sieraden dan op een feest.

Persoonlijk advies bij Juwelier Repko

Wilt u persoonlijk advies bij het kiezen van een armband, kom dan langs bij Juwelier Repko in de binnenstad van Groningen. Wij helpen u graag aan uw perfecte armband. Heeft u uw keuze al gemaakt? Bestel dan hierboven online de armband van uw keuze en profiteer van onze snelle levering en uitstekende service.