Armbanden

Het dragen van een armband is een eeuwenoud gebruik. De oude Grieken, Romeinen en Egyptenaren droegen al armbanden als sieraad. En nog altijd dragen mensen over de hele wereld ze om een bepaalde uitstraling te creëren. Juwelier Repko heeft in Groningen een fraai assortiment van de mooiste armbanden van allerlei topmerken.


Heren en dames armbanden

Steeds vaker zijn het niet alleen dames maar ook heren die armbanden dragen. Heren armbanden zijn vaak van leer of zilver en hebben een stoere uitstraling. Dames armbanden daarentegen zijn vaak van zilver of goud gemaakt en met edelstenen afgewerkt.

Soorten armbanden

Welke soort armband u ook zoekt, grote kans dat Juwelier Repko hem voor u heeft. Enkele voorbeelden:

  • Schakelarmbanden zijn meestal gemaakt van metaal en bestaan uit verschillende aan elkaar gelinkte schakels. Deze schakels zijn verkrijgbaar in verschillende vormen.
  • Bangle armbanden zijn harde armbanden met een vaste vorm. Deze banden hebben geen sluiting waardoor u ze in één keer over uw pols moet schuiven.
  • Slavenarmbanden ontlenen hun naam aan de armbanden die slaven vroeger om hun arm moesten dragen. Slavenarmbanden zijn vaak rond en niet buigbaar.
  • Parelarmbanden bestaan, zoals de naam al aangeeft, uit parels. Sommigen bestaan puur en alleen uit parels, anderen zijn een combinatie van parels en een ander materiaal.

De juiste armband kiezen

Het kiezen van een armband heeft misschien meer om het lijf dan u denkt. Een aantal factoren om rekening mee te houden zijn:

  • Uw polsmaat. Brede polsen vragen andere armbanden dan smalle polsen. Smalle polsen staat eigenlijk alles wel, maar heeft u een brede pols, vermijd dan het dragen van hele fijne of hele grote exemplaren.
  • De gelegenheid. Probeer uw sieraden altijd af te stemmen op uw kleding of de gelegenheid. Draagt u bijvoorbeeld drukke kleding, dan zorgt een wat rustigere armband voor balans. En op uw werk draagt u waarschijnlijk minder opvallende sieraden dan op een feest.

Persoonlijk advies bij Juwelier Repko

Wilt u persoonlijk advies bij het kiezen van een armband, kom dan langs bij Juwelier Repko in de binnenstad van Groningen. Wij helpen u graag aan uw perfecte armband. Heeft u uw keuze al gemaakt? Bestel dan hierboven online de armband van uw keuze en profiteer van onze snelle levering en uitstekende service.

Dit zeggen onze klanten

Altijd uitstekend geholpen met reparaties, vervanging van batterijen en horlogebanden, inkorten van horlogebanden en advies. Als je vroeg bent kan je met regelmaat dezelfde dag weer je horloge ophalen. Consistent snel geholpen en tevreden de deur uit al voor 16 jaar al wel niet langer!

-  M. Tinus

Ontzettend aardige mevrouw die ons super heeft geholpen met onze trouwringen! Echt enorm mee levend!

-  Gregory

Horloge voor Kerst gekregen. Zat niet helemaal lekker om mijn pols, iets te ruim. Dit kon ter plekke even gesteld worden! Snel en vriendelijk geholpen. Bedankt!

-  Marten

Deze juwelier heeft kennis van zaken! Goede klantenservice en echt bereid een stap extra voor je te zetten zodat je tevreden de deur uit gaat.

-  Jaap Ouwerkerk

Zeer snelle Levering, keurig verpakt en tijd en datum al ingesteld.

-  Anne-Marie

Verpakking was heel mooi, persoonlijke boodschap, alle documentatie in het Nederlands. En keurig conform toegezegde tijd in huis. Kortom, grote klasse.

-  Tim

 
 
 
 
 
 

Bekijk alle reviews