Manchetknopen

Bent u op zoek naar prachtige manchetknopen om uw outfit af te maken? Een manchetknoop is een losse knoop die al sinds de zeventiende eeuw wordt gebruikt bij een overhemd wat alleen knoopsgaten heeft bij de mouw. Vroeger werden deze knopen voornamelijk gedragen door de mannelijke elite. Vanaf de 19e eeuw werden manchetknopen toegankelijker en gingen meer mensen ze dragen. Tegenwoordig zijn manchetknopen weer razend populair en onmisbaar bij een overhemd. Bij Juwelier Repko vindt u mooie zilveren manchetknopen die passend zijn voor elke gelegenheid.


Niet gevonden wat u zoekt? Neem dan eens een kijkje in het assortiment van één van onze leveranciers. Heeft u uw droomsieraad hier gevonden? Neem dan contact met ons op, dan kijken wij graag of we dit artikel voor u kunnen bestellen. U vindt de uitgebreidere collectie via deze link.

Hoe draagt u manchetknopen?

Een manchetknoop is een knoop met in het midden een vast dwarsstaafje. Een tweede staafje heeft een draaiend scharnier in het midden wat aan het einde van het eerste staafje vastzit. Wanneer u het tweede staafje in de lengte van het eerste staafje draait, ontstaat er een knoop met één uitstekende staaf. Deze steekt u vervolgens door beide knoopsgaten van uw mouw. Draai het dwarsstaafje in de dwarsrichting en uw manchetknoop is vastgezet.

Manchetknopen van zilver

Vroeger werden er al veel sieraden gemaakt van zilver. Zilver ziet er mooi uit en is erg sterk. Goud kun je buigen, maar bij zilver is dit niet mogelijk. Hierdoor kunt u dus lang plezier beleven van manchetknopen van zilver. De manchetknopen van Juwelier Repko komen in verschillende uitvoeringen en dessins. Zo bieden wij bijvoorbeeld manchetknopen met een poli/mat afwerking of emaille mat afwerking.

De beste service bij Juwelier Repko

Juwelier Repko is gevestigd in de binnenstad van Groningen. Wij bieden naast manchetknopen een breed assortiment aan sieraden. Zoekt u bijvoorbeeld heren armbanden of elegante enkelbandjes? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Bij Juwelier Repko bieden wij 12 tot 24 maanden garantie vanaf de aankoopdatum. Bestel online of kom langs in onze winkel in de Herestraat als u hulp wilt bij uw keuze.

Dit zeggen onze klanten

Altijd uitstekend geholpen met reparaties, vervanging van batterijen en horlogebanden, inkorten van horlogebanden en advies. Als je vroeg bent kan je met regelmaat dezelfde dag weer je horloge ophalen. Consistent snel geholpen en tevreden de deur uit al voor 16 jaar al wel niet langer!

-  M. Tinus

Ontzettend aardige mevrouw die ons super heeft geholpen met onze trouwringen! Echt enorm mee levend!

-  Gregory

Horloge voor Kerst gekregen. Zat niet helemaal lekker om mijn pols, iets te ruim. Dit kon ter plekke even gesteld worden! Snel en vriendelijk geholpen. Bedankt!

-  Marten

Deze juwelier heeft kennis van zaken! Goede klantenservice en echt bereid een stap extra voor je te zetten zodat je tevreden de deur uit gaat.

-  Jaap Ouwerkerk

Zeer snelle Levering, keurig verpakt en tijd en datum al ingesteld.

-  Anne-Marie

Verpakking was heel mooi, persoonlijke boodschap, alle documentatie in het Nederlands. En keurig conform toegezegde tijd in huis. Kortom, grote klasse.

-  Tim

 
 
 
 
 
 

Bekijk alle reviews